Aluat
500 g faina
25 g drojdie
150 g zahar
100 g smantana
200 ml lapte
2 galbenusuri
50 ml ulei/unt
esente
coaja de portocale/lamaie
Umplutura
500 - 600 g branza vaci
120 g zahar
2 plicuri zahar vanilinat
100g stafide
3 - 4 oua
esesnte
La aluat se urmaresc pasii de la reteta de Cozonaci moldovenesti .
Cat aluatul sta la dospit, pregatim umplutura prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Eu am facut pasca in forma de tort detasabila cu diametrul de 26cm.
Ungem masa de lucru cu ulei , 2/3 din aluat il intindem si il asezam in tava, iar 1/3 o vom folosi la realizarea impletiturii, care o punem pe marginea tavii.
Lasam aluatul sa creasca in tava, in jur de 30 minute.
Atentie! A nu se lasa pasca la crescut cu umplutura in ea, se va topi zaharul si va fi foarte moale.
Dupa ce a crescut punem umplutura de branza cu stafide in mijloc si o ungem cu un galbenus de ou.
O dam la cuptor la foc mediu - 150 -180 grade timp de 50 minute , sau pana trece testul scobitorii.
Pofta mare si Paste fericit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu