Rulada aperitiv cu pate de ficat

Ingrediente

Blat
200g faina
200g unt
350 ml lapte
4 oua
masline (optional)
sare


Umplutura
350 - 400g pate de ficat
100 g mascarpone
1 - 2 lg mustar
2 oua fierte taiate cubulete
1 ardei rosu/gogosar taiat cubulete
sare
piper
patrunjel

      La prepararea blatului urmarim aceeasi pasi ca la  Rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval topim untul, adaugam apoi in ploaie faina. Dupa ce s-a incorporat complet luam vasul de pe foc si adaugam galbenusurile unul cate unul ; turnam apoi laptele caldut si la final adaugam albusurile batute spuma.
       Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, asezam maslinele , insa nu punem multe deoarece riscam sa se rupa la rulat. O dam la cuptor in jur 40 minute la fost la foc mic spre mediu.



Cand blatul este gata il rasturnam pe un prosop umed si rulam.
Intre timp, intr-un vas amestecam pateul cu mascarpone si cu mustar, omogenizam bine si incorporam apoi gogosarul taiat cubulete si cele  2 oua fierte taiate cubulete ,putin patrunjel tocat si asezonam cu sare si piper.


 Derulam blatul si il intindem umplutura peste acesta. Atentie!!! sa fie in strat mai subtire spre capatul unde se va termina rularea pentru a evita sa iasa pe dinafara.


 Dupa rulare o punem in folie de aluminiu si dupa racire o dam la rece , cel mai bine ar fi sa fie servita a 2-a zi







Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu