Prajitura rasturnata cu mere si pere

A venit toamna cu  "mere, pere in panere si gutui amarui cu puf galben ca de pui" si  ar trebui sa le  folosim si mancam in toate formele posibile. Astazi o sa fac o prajitura cu mere, pere si zahar caramelizat care este foarte simplu de realizat, eu nefiind un fan al prajiturilor cu muuuuuulte ingrediente si complicate......asta nu inseamna ca nu imi place sa le mananc :)

          Si pentru ca .......  ............sa ne apucam de treaba

Ingrediente

Cantitatile le adaptam in functie de marimea tavii ( eu am folosit o tava cu diamentru de 30 cm) si in functie de cat de gros doriti blatul, al meu a fost subtirel.

3 oua
3 lg zahar
3 lg faina
3 lg lapte
500 g mere si pere
scortisoara
nuci

Caramel
100 g zahar


Topim zaharul si il intindem apoi in tava ce urmeaza sa facem prajitura. Nu trebuie perfect intins deoarece el se va topi oricum cand il dam la cuptor. Il lasam sa se intareasca.


Curatam de coaja merele si pere si le taiem feliute pentru a realiza primul strat ce va fi partea superioara a prajiturii si le asezam circular


 iar restul le taiem cubulete si le punem peste primul strat.


Sepam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele si apoi faina si aromele si amestecam


 Separat batem albusurile spuma si le incorporam peste amestecul cu galbenusurile, amestecand cu o spatula
                        

Turnam compozitia obtinuta peste mere si deasupra vom presara cateva nuci, apoi o dam la cuptor pentru 30 -35 minute la 170 - 180 grade C.




Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam 1 - 2 minute , apoi o intoarcem pe o farfurie.
Atentie!!! Nu o intoarceti imediat, caramelul trebuie sa se intareasca putin, altfel va curge tot in farfurie.













Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu