Shepherd's pie

Shepherd's pie - dupa reteta lui Jamie Oliver

Ingrediente :

 Dupa cum este si numele retetei - Placinta ciobanului - ar trebui facuta cu carne de miel, insa ne adaptam la ce carne proaspata gasim, eu am folosit amestec de porc cu vita. Puteti sa cumparati direct carne tocata sau sa tocati acasa ( puteti lua de ex pulpa).


Ingredientele sunt pentru o tava de 22 x 35 cm
1 kg carne tocata porc/vita
1.5 kg cartofi
2 morcovi
2 cepe mici rosii
3 tije de telina
o crenguta rozmarin verde sau uscat
2 capatini de usturoi
400 g rosii decojite taiate cubulete ( am folosit rosii taiate din conserva )
300 - 400 ml supa ( am folosit un cub de vita)
1 cubulet de unt/ 100 ml lapte
100 g cascaval
ulei de masline
sare
piper

Curatam legumele si spalam
Taiem morcovii, ceapa, usturoiul si tulpinile de telina in cubulete mici





Incingem 2 linguri de ulei intr-o cratita mai mare si adaugam legumele taiate si 2/3 din rozmarin,
 le calim timp de  8 -10 minute


 adaugam apoi carnea si o mai lasam inca 10 minute


Scurgem excesul de lichid si punem apoi rosiile taiate cubulete si supa
Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert circa 30 minute cu capacul intredeschis



Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete
Ii punem la fiert , iar cand sunt gata scurgem apa si ii pasam si ii amestecam cu un cubulet de unt/lapte


Preincalzim cuptorul la 180 grade
Tranferam amestecul de carne si legume intr-o tava pentru cuptor, adaugam piureul de cartofi peste amestec,  nivelam si adaugam putin cascaval , restul de rozmarin si putin ulei de masline



Dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade pana se formeaza o crusta,
se serveste cu brocoli, mazare  sau amestec de legume




     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu