Chec de un metru

Ingrediente:

Blat
8 oua
8 lg zahar
8 lg lapte
8 lg faina
2 - 3 lg ulei
2 - 3 lg pudra de roscove / cacao
1 plic de zahar vanilinat
1 lg bicarbonat sau 1 praf de copt
coaja rasa de portocala si lamaie

Crema
200 g unt
300 ml lapte
8 lg zahar
1 plic budinca de vanilie
1 esenta de vanilie
coaja rasa de portocala si lamaie

Glazura
1 ciocolata, puteti folosi o ciocolata alba si una neagra
50 g unt

Pregatirea blaturilor

Separam albusurile de galbenusuri
!!! Ouale sa fie la temperatura camerei

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si un plic de zahar vanilinat, iar albusurile se bat spuma, apoi se adauga  zaharul, pana capata consistenta de bezea

Peste albusurile batute se adauga galbenusurile putin cate putin si se mixeaza

 Adaugam apoi cele 8 lg de lapte urmate de cele 8 lg de faina amestecate cu praful de copt,
 una cate una, si amestecam cu o spatula,
Mai adaugam si coaja rasa de portocala si lamaie si impartim compozitia in 2
O parte ramane ca atare, iar in cealalta adaugam pudra de roscove/ cacaoa si amestecam

Pregatim 2 tavi tapetate cu hartie de copt , turnam cele 2 compotizii si le dam la cuptor pentru
 40 minute la 160 - 180 grade in functie de cuptor

Cat timp checurile sunt la cuptor pregatim crema
Pragatim budinca ,conform instructiunilor de pe plic. insa cu cantitatile de mai sus 300 ml lapte si 8 lg zahar , adaugam si coaja de lamaie si portocala si o lasam la racit
Untul il batem spuma, si dupa racirea budincii, adaugam cate o lingura de budinca peste unt si amestecam, adaugam si esenta de vanilie...... si crema-i gata

 La mine nu au crecut foarte bine checurile, ouale au fost putin cam reci si la cel maro trebuia sa las mai multa compozitie deoarece cacaoa l-a mai indesat putin....dar gustul conteaza ;)

Dupa ce s-au racit taiem cele 2 checuri feliute

Le pregatim pentru umplere.....una alba.....una neagra.....apoi le ungem cu crema



 Pentru glazura ...topim ciocolata pe baie de apa si adaugam untul , amestecam si
 apoi o turnam peste checuri
Lasam prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de a o taia
Prajitura o taiem in diagonala si va iesi ca in pozele de mai jos






Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu