Cremes

     Aici in Ardeal am redescoperit o prajitura a copilariei, in Iasi se numea Emiliano,ea fiind de fapt Cremes-ul ardelenesc redenumit de moldoveni :)
Sunt mai multe variante ale retetei, aceasta este de la vecina Lumi careia ii multumesc

Ingrediente:

  • 1 foaie cremes
  • 3 oua
  • 1 L lapte
  • 250 g zahar
  • 1 - 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3 lg faina
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 ml frisa lichida
  • zahar pudra vanilat




     In majoritatea retetelor de Cremes se folosesc ambele foi din pachet, umplute la miljoc cu crema, insa eu voi folosi o singura foaie, in acest fel prajitura se va taia mai usor si vom manca mai putin aluat si mai multa crema ;)
    De pe foaia de cremes desprindem usor cu mana partea mai crocanta , o sa vedeti se deprinde usor ,aceasta foita subtire o faramitam si o punem intr-o farfuri pentru a o folosi in locul foii ce acopera crema

     Pregatim crema:


                    Amestecam ouale cu zaharul si faina pana la omogenizare si pana la topirea zaharului




                                         Cele 2 plicuri de budinca se amesteca cu 100 ml lapte

                          Punem intr-o oala pe foc cei 900 ml lapte ramasi, cand laptele este caldut
adaugam treptat amestecul de oua, zahar si faina amestecand in continuu


                     Adaugam apoi budinca usor, avand grija ca poate face cocoloase compozitia si
                                      se va intari destul de repede, amestecand in continuare

                Se lasa sa se raceasca putin , iar  apoi se intinde pe foaia de cremes cu ajutorul unei spatule.
                  Atentie! Sa turnati toata crema pe foaie apoi sa o intindeti, se intareste destul de repede!


                        Lasam la racit foaia cu crema, in momentul in care punem frisca sa fie rece.
                 Batem frisca cu telul sau cu mixerul, cum preferati si o intindem peste crema de vanilie.


Peste acestea presaram firimiturile ce le-am deprins de pe foaie


Se da la frigider,preferabil ar fi peste noapte, se inmoaie mai bine foaia, dar este foarte buna
si daca o  mancam peste cateva 2 ore.
                                              Inainte sa o servim o pudram cu zahar pudra.





Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu