Tort cu 3 tipuri de mousse de ciocolata



Ingrediente blat :                

  • nuci pisate                                        
  • 100 g zahar pudra
  • 4 albusuri de oua
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala/lamaie 
  • o bucatica de unt pentru uns tava             













Ingrediente mousse-uri:
  • 1 L frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina
  • 250 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • cateva patratele de ciocolata pentru ornat ( 3- 4 din fiecare tip de ciocolata)
Mod de preparare blat:


     Pisam sau rupem nucile , in fuctie de preferinte, si 
le prajim putin 
     Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare
     Peste albusurile batute se adauga cacaoa, coaja de lamaie/portocala rasa, esenta de rom nucile si se amesteca cu o lingura.
     Compozitia astfel rezultata se adauga intr-o forma de tort detasabila, unsa anterior cu o bucatica de unt 
    Se da la cuptorul ,preincalzit anterior, 20 - 30 minute
     Dupa coacere se lasa la racit.


Mod de preparare mousse-uri:
  • Mousse de ciocolata alba
      1 plic gelatina
      125 ml frisca lichida
      300 ml frisca batuta
      250 g ciocolata alba




Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece
timp de 10 minute , apoi se pune la bain - marie 
pana la dizolvarea completa. 
Aveti grija sa nu fiarba!!!





La bain - marie se pun cei 125 ml frisca lichida , peste care se adauga ciocolata rupta in bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata


Intre timp se bat cei 300 ml frisca.


Ciocolata topita si gelatina trebuie sa se raceasca putin ( in jur de 2 min) , cand sunt caldute se adauga gelatina peste ciocolata topita si se amesteca in continuu; apoi se adauga frisca batuta si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa

Se toarna compozitia peste blatul racit si se da la frigider in jur de o ora.

  • Mousse de ciocolata cu lapte
      1 plic gelatina
      125 ml frisca lichida
      110 ml frisca batuta
      160 g ciocolata cu lapte

     Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece timp de 10 minute , apoi se pune la bain - marie pana la dizolvarea completa. Aveti grija sa nu fiarba!!!
    La bain - marie se pun cei 125 ml frisca lichida , peste care se adauga ciocolata cu lapte rupta in bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata

Intre timp se bat cei 110 ml frisca.

Ciocolata topita si gelatina trebuie sa se raceasca putin ( in jur de 2 min) , cand sunt caldute se adauga gelatina peste ciocolata topita si se amesteca in continuu; apoi se adauga frisca batuta si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa

Se scoate primul blat de la frigider si  toarna compozitia peste blatul de ciocolata alba si se da la frigider din nou o ora.


  • Mousse de ciocolata amaruie
      1 plic gelatina
      125 ml frisca lichida
      110 ml frisca batuta
      200 g ciocolata amaruie

     Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece timp de 10 minute , apoi se pune la bain - marie pana la dizolvarea completa. Aveti grija sa nu fiarba!!!

    La bain - marie se pun cei 125 ml frisca lichida , peste care se adauga ciocolata amaruie rupta in bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata


Intre timp se bat cei 110 ml frisca.

Ciocolata topita si gelatina trebuie sa se raceasca putin ( in jur de 2 min) , cand sunt caldute se adauga gelatina peste ciocolata topita si se amesteca in continuu; apoi se adauga frisca batuta si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa



Se scoate forma de la frigider cu blaturile anterioare si  toarna compozitia cu ciocolata amaruie.

 Se lasa pe masa sa se intareasca cateva minute ( in jur de 3 minute) si intre timp radem prin razatoarea mica bucatele de ciocolata si le prasaram desaupra.



Se mai da la frigider inca o ora, sau peste noapte.





2 comentarii: