Rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval


Ingrediente
 Cantitatile se adapteaza  in functie  de tipul de tava care il aveti si de gusturi ( la umplutura), puteti pune mai mult cascaval ( sau alte branzeturi) sau sunca in loc de ciuperci etc
Cantitatile scrise sunt pentru o tava de cuptor de in jur de  40 cm.

Blat
200g faina
200g unt
350 ml lapte
4 oua
patrunjel (optional)
sare


Umplutura
400 - 450g ciuperci
250 - 300 g cascaval
sare
piper
marar


Laptele trebuie incalzit putin, sa fie caldut.
Separam albusurile de galbenusuri , iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Punem untul intr-un vas pe foc si il topim, adaugam apoi in ploaie faina.


 Dupa ce s-a incorporat complet luam vasul de pe foc si adaugam galbenusurile cate unul si omogenizam compozitia. Turnam apoi laptele caldut si amestecam.


Daca compozitia inca este calda o mai lasam putin la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma.


Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. 


Putem orna cu patrunjel tocat marunt


     Dam tava la cuptor in jur 40 minute,temperatura nu o stiu pentru ca la cuptorul mamei nu se poate seta, insa a fost la foc mic spre mediu.

Intre timp taiem ciupercutele si le calim intr-o tigaie cateva minute impreuna cu mararul tocat marunt.


     In ultimile minute de coacere pregatim un prosop de bucatarie pe care il udam cu apa rece si il stoarcem. 
Partea superioara a blatului este cea "la vedere" si trebuie sa o rasturnam dupa scoaterea din cuptor.
    Pentru a nu risca sa o rupem sau sa o crapam dupa ce scoatem tava din cuptor asezam pe tava prosopul ud si peste acesta un tocator ( mie tot imi vine sa scriu " fund" - cum zicem noi in Moldova) mai mare si rulada va fi precum crema dintr-un biscuit si rasturnam. Ridicam tava si rulam rulada cu tot cu prosop , mai strans la inceput, apoi mai lejer pentru a nu se rupe.
La mine a fost o cantitate mai mare intr-o tava mai mica si s-a mai crapat putin, insa in momentul rularii unde se  crapa am adaugat cascaval ras si ea fiind calda se lipea imediat
     O lasam putin in carpa umeda apoi o derulam si putem sa o umplem - radem jumatate din cantitatea de cascaval, punem ciupercile si presaram putin marar taiat, apoi radem restul de cascaval si rulam.



Blatul trebuie sa fie destul de cald pentru a se topi cascavalul . Dupa rulare o punem in folie de aluminiu si dupa racire o dam la rece , cel mai bine ar fi sa fie servita a 2-a zi ( se leaga mai bine ingredientele).











Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Am lasat un comentariu, dar pare ca nu l-am postat. Prin urmare, mai incerc o varianta. Comentariul era ,, rasfat total". Completez cu ,, vreau si eu".

    RăspundețiȘtergere