Tort cu crema de lapte

Ingrediente

Blat
10 oua
10 lg zahar
10 lg faina
1 praf de copt
coaja rasa de portocala/lamaie

Crema
1L lapte
250 g unt/margarina
100 g zahar pudra
100g ciocolata alba
100g amidon
3 lg zahar
esenta de vanilie
1- 2 rodii
1 tort gelee/gelatina

Sirop
sirop de visine

Mod de preparare blat


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul. Dupa ce spuma s-a intarit adaugam cate un galbenus si mixam in continuare, apoi adaugam faina lingura cu lingura. La final adaugam praful de copt amestecat cu putina faina si coaja rasa de la portocala/lamaie.

Turnam compozitia in forma de copt si o dam la cuptor timp de 35-40 minute la 175 - 180 grade C.
Cand este gata scoatem blatul de la cuptor si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet il taiam in 3 blaturi.

Mod de preparare crema


Frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma.


Amestecam amidonul cu un pahar de lapte rece.


Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata si cele 3 lg de zahar si esenta de vanilie; cand s-au amestecat complet adaugam amidonul si amestecam continuu pana compozitia capata consistenta unei budinci. 

Lasam crema sa se raceasca, si apoi adaugam spuma de unt si omogenizam


Asezam primul blat pe farfurie, insiropam


    Intidem crema


 Procedam la fel cu urmatoarele 2 blaturi




Pe margine blatul il putem orna cu firimiturile ramase de la taierea blatului, sau coaceti separat o briosa mica si o sfaramati apoi. Va arata mult mai bine ca al meu.

Tortul il vom orna la suprafata cu rodii. Pentru a evita sa ne facem peretii si hainele pline de picatele rosii, rodiile se taie mai usor dupa cum urmeaza:


Dupa pasul 2 o tinem in apa rece cateva minute, iar pasul 3 il realizam tot in apa


 Le asezam pe tort dupa bunul plac



 Preparam gelatina/tort gelee dupa indicatiile de pe plic si o turnam peste tort, apoi il dam la rece








There's always room for DESSERT ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu