Varza cu afumatura

Pentru ca sotul meu este mare fan afumatura si mai ales de ciolan, tot programez de ceva timp sa fac varza cu afumatura, si astazi ia venit timpul.....asa ca aceasta reteta este cu dedicatie speciala pentru sotiorul meu drag

Ingrediente:

2 capatani de varza
1/2 kg scarita afumata
1/2 kg ciolan afumat
3-4 ardei grasi copti
2 cepe mijlocii
1 morcov
1 cana bulion/ rosii decojite
3 catei usturoi
foi dafin
cimbru
patrunjel
marar
boia
sare
piper

Taiem varza fideluta


Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar morcovul il dam prin razatoarea mica,
apoi le calim in tigaie cu putin ulei





Adaugam peste canita de bulion si ardeii copti taiati fasiute, si mai lasam 1 minut in tigaie



Portionam scarita  si ciolanul in bucatele, apoi o punem pe foc sa fiarba cateva minute pentru a o putea spumui


 Intre timp punem varza la fiert cu apa cat sa o cuprinda, si adaugam condimentele


 Lasam varza sa inceapa sa fiarba, apoi adaugam carnea si legumele calite si o lasam la fiert pana scade
La mine a fiert in jur de 1 h - 1h 30min



Se serveste cu ardei iute, si pentru ca ardelenilor le place smantana se poate servi si cu smantana


Si pentru ca....
 "Preparatele afumate merg cu vinurile albe fructate sau cu vinuri rosii, condimentate.
Mancarurile grase se asociaza in general cu vinurile rosii seci, cu arome tari, bogate."
nu putea sa lipseasca si un vin bun...

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu