pentru o tava de cuptor 30/40 cm
Blat
10 albusuri
10 lg zahar
7 lg faina
5 lg nuca macinata
2 lingurite rase praf de copt
1 zahar vanilat
coja de lamaie si portocala rasa
Crema
10 galbenusuri
5 linguri zahar
5 linguri amidon
700 ml lapte
200 g frisca batuta
esenta de vanilie
Decor
100 g ciocolata amaruie
Blatul
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare
Se adauga apoi zaharul si plicul de zahar vanilat si se mixeza pana obtinem o spuma lucioasa
Separat amestecam faina cu nuca si praful de copt
si cu ajutorul unei spatule le incorporam usor in spuma amestecand de sus in jos
adaugam apoi ingredientul secret - coaja rasa de portocala si lamaie
Turnam compozitia intr-o tava in care am asezat hartie de copt si o dam la foc mic in jur de 40 minute,
pana cand blatul se intareste si se rumeneste usor.
Crema
Intr-un vas ce urmeza sa il punem pe foc frecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare
Adaugam apoi amidonul si laptele si esenta de vanilie, omogenizand compozitia. Mutam vasul pe aragaz, la foc mic, si amestecam in continuu pana la ingrosarea compozitiei. Dupa ingrosarea acesteia se lasa la racit si se mai amesteca din cand in cand sa nu formeje pojghita.
Intre timp batem frisca si o adaugam peste crema de vanilie racita.
Aceasta crema o daugam peste blatul deja racit, peste care radem apoi ciocolata si
o dam la frigidem, preferabil peste noapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu