Chec cu iaurt si lamaie


Ingrediente:

3 oua
140 g iaurt
140 g zahar
160 g faina
1 plic praf de copt
7 lg ulei
un praf de sare
6 lg zeama de lamaie
1 plic zahar vanilinat
coaja de lamaie rasa
Se mai pot adauga si 3 linguri de cocos, insa eu nu am avut prin casa.


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , se adauga apoi zaharul , tot deodata, si se mixeaza pana capata consistenta de bezea. Adaugam galbenusurile, iaurtul, uleiul , zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si mixam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Separat amestecam faina cu praful de copt  si o incorporam cu o spatula in compozitie.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de chec si o dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora.
Dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu zahar.

Daca doriti puteti face un sos de lamaie din zeama de la o lamaie, 3-4 linguri amidon, 6 linguri zahar, 200 ml apa, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Amestecam apa cu amidonul, apoi adaugam restul ingredientelor si punem amestecul pe foc pana se ingroasa putin. Il adaugam caldut  peste feliile de chec.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu