Cheesecake marmorat cu ciocolata

Ingrediente

Blat
200 g biscuiti cu cacao
150 g unt
 cateva nuci/alune sfarmitate/macinate

 Se sfarmiteaza biscuitii si nucile si se amesteca cu untul topit anterior


 Se aseaza in forma dorita si se da la frigider pana pregatim crema




 Se incalzeste cuptorul la 170 grade

Crema
 900 - 1000g branza vaci
 200 ml smantana
 200 g zahar
 5 oua
 coaja rasa de portocala si lamaie
 esente - dupa gust
 100 g ciocoalata neagra

 Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu mixerul, pana se obtine o pasta fina.
 Punem deoparte din aceasta crema in jur de 5-6 linguri intr-un alt bol,pe care o vom folosi la decor.
 Se scoate tava cu blatul din frigider si se toarna crema peste ea si se uniformizeaza.

 Topim ciocolata pe baie de apa si o amestecam cu cele 6 linguri de crema, aceasta compozitie o punem  intr-un sprit pentru a face bilutele de ciocolata. Introducem spritul pana la jumatatea varfului si facem bilute cam de marimea unei monede. Eu am facut doar cateva bilute mai adanci, restul au fost spritate doar la suprafata.




O dam la cuptor la 160 grade timp de aproximativ o ora. 




O lasam la racit, apoi o dam la frigider peste noapte.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu