Blat
200 g biscuiti cu cacao
150 g unt
cateva nuci/alune sfarmitate/macinate
Se sfarmiteaza biscuitii si nucile si se amesteca cu untul topit anterior
Se aseaza in forma dorita si se da la frigider pana pregatim crema
Se incalzeste cuptorul la 170 grade
Crema
900 - 1000g branza vaci
200 ml smantana
200 g zahar
5 oua
coaja rasa de portocala si lamaie
esente - dupa gust
100 g ciocoalata neagra
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca cu mixerul, pana se obtine o pasta fina.
Punem deoparte din aceasta crema in jur de 5-6 linguri intr-un alt bol,pe care o vom folosi la decor.
Se scoate tava cu blatul din frigider si se toarna crema peste ea si se uniformizeaza.
Topim ciocolata pe baie de apa si o amestecam cu cele 6 linguri de crema, aceasta compozitie o punem intr-un sprit pentru a face bilutele de ciocolata. Introducem spritul pana la jumatatea varfului si facem bilute cam de marimea unei monede. Eu am facut doar cateva bilute mai adanci, restul au fost spritate doar la suprafata.
O dam la cuptor la 160 grade timp de aproximativ o ora.
O lasam la racit, apoi o dam la frigider peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu