Porc cu legume ( Stir fried pork with vegetables)

     Mancarea chinezeasca - un tip de mancare mai nou introdus in meniul nostru de zi cu zi , dar care incepe sa ne placa si sa o descoperim usor usor, pacat ca la noi unele ingrediente sunt mai greu de gasit, dar ne adaptam cu ceea ce gasim .

Ingrediente ( 4 - 6 portii )

 1 kg carne de porc  ( eu am folosit pulpa)
 orez ( apox 125 g/persoana)
 ciuperci Urechi de lemn
 2 ardei rosii
 2 ardei galbeni
 1 dovlecel
 2 cepe rosii              
 ghimbir
 sos de soia
 sos de stridii
 wok sauce (optional)
 2 -3 catei de usturoi
 ulei de masline
 lamaie
 sos iute
 curry
 zahar
 sare
 piper


      Taiem carnea cubulete si o punem la marinat peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare 
      in sos de soia, zeama de la un sfert de lamaie, putin gimbir ras, cateii de usturoi si ulei de masline.
   Acoperim vasul cu folie alimentara si o dam la frigider.

!!!Daca marinata contine suc de citrice, otet sau usturoi,
 folositi vase din ceramica sau de sticla.
Acidul continut de aceste ingrediente poate reactiona la metal si sa degradeze gustul carnii.


                 Taiem legumele dupa pofta inimii, cubulete sau fasii si dam prin razatoare putin ghimbir.



                                             Prajim carnea in putin ulei pana se rumeneste putin.

 Intre timp , cat se prajeste carnita, inmuiem ciupercutele 15 minute in apa calda,
apoi le clatim bine si le taiem in bucati mai mici.


             Punem orezul la fiert - cel cumparat de mine de la Riso Scotti - cu Bob cu Bob Thai - este usor
                de fiert si nu trebuie sa ai grija lui , e ambalat in pungute de 125 g si trebuie fierb 14 minute.

          Intre timp sotam legumele intr-un wok pentru cateva minute, adaugam apoi ghimbirul , sosul de soia,
       sosul de stridii ( 1 - 2 lingurite), curry ( 1 - 2 lg)  , sosul de chilli ( 1 lingurita) si mai lasam cateva minute.


                                                     Adaugam ciupercutele si 1 lingura zahar

                       Apoi carnea  si wok sosul si mai lasam putin pana se contopesc toate aromele.


                            Punem orezul in farfurie si apoi adaugam amestecul de porc cu legume.


Pofta buna! sau Wèikou hao !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu