Ingrediente ( 4 - 6 portii )
1 kg carne de porc ( eu am folosit pulpa)
orez ( apox 125 g/persoana)
ciuperci Urechi de lemn
2 ardei rosii
2 ardei galbeni
1 dovlecel
2 cepe rosii
ghimbir
sos de soia
sos de stridii
wok sauce (optional)
2 -3 catei de usturoi
ulei de masline
lamaie
sos iute
curry
zahar
sare
piper
Taiem carnea cubulete si o punem la marinat peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare
in sos de soia, zeama de la un sfert de lamaie, putin gimbir ras, cateii de usturoi si ulei de masline.
Acoperim vasul cu folie alimentara si o dam la frigider.
!!!Daca marinata contine suc de citrice, otet sau usturoi,
folositi vase din ceramica sau de sticla.
folositi vase din ceramica sau de sticla.
Acidul continut de aceste ingrediente poate reactiona la metal si sa degradeze gustul carnii.
Taiem legumele dupa pofta inimii, cubulete sau fasii si dam prin razatoare putin ghimbir.
Prajim carnea in putin ulei pana se rumeneste putin.
Intre timp , cat se prajeste carnita, inmuiem ciupercutele 15 minute in apa calda,
apoi le clatim bine si le taiem in bucati mai mici.
apoi le clatim bine si le taiem in bucati mai mici.
Punem orezul la fiert - cel cumparat de mine de la Riso Scotti - cu Bob cu Bob Thai - este usor
de fiert si nu trebuie sa ai grija lui , e ambalat in pungute de 125 g si trebuie fierb 14 minute.
Intre timp sotam legumele intr-un wok pentru cateva minute, adaugam apoi ghimbirul , sosul de soia,
sosul de stridii ( 1 - 2 lingurite), curry ( 1 - 2 lg) , sosul de chilli ( 1 lingurita) si mai lasam cateva minute.
Adaugam ciupercutele si 1 lingura zahar
Apoi carnea si wok sosul si mai lasam putin pana se contopesc toate aromele.
Punem orezul in farfurie si apoi adaugam amestecul de porc cu legume.
Pofta buna! sau Wèikou hao !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu