Salata de linte cu morcovi si gogosari


Ingrediente
- morcovi
- linte verde
- gogosari murati/ ardei copti
- ceapa verde
- ceapa rosie
- ghimbir
- cimbru
- sos de soia
- jumatate de lamaie
- ulei de masline
- sare 
- piper

    Lintea se lasa la inmuiat peste noapte sau cateva ore, astfel incat va fi nevoie sa fiarba numai 10 minute. Ideea e sa ramana bobul intreg, nu sa devina pasta. Nu adaugati sare in linte in timpul fierberii deoarece boabele pot sa devina mai tari. Puneti sarea dupa ce o scoateti din apa in care a fiert.
     Morcovii se dau prin razatoarea mare, ceapa verde se toaca marunt, iar cea rosie se taie pestisori, gogosarii murati se taie fideluta si se amesteca toate cu lintea (care trebuie sa fie cat de cat racita) .




     Facem apoi un dressing din sucul de la jumatatea de lamaie, uleiul de masline, sosul de soia, ghimbir, sare, piper, cimbru cu care asezonam restul ingredientelor, amestecam bine si putem servi.



      Putem pastra restul ingredientelor si inlocui lintea cu fasole.

Enjoy! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu