Ingrediente
Blat
300 g biscuiti
150 g unt
esenta de rom
Crema
900 - 1000 g iaurt
200 ml frisca
2 plicuri gelatina
100 g zahar vanilat
esenta vanilie
dulceata la alegere
visine sau ananas sau orice fructe doriti
Decor
1 plic tort Gelee rosu
zahar
visine
Tapetam forma de tort cu folie alimentara.Pisam bicuitii marunt. Topim untul si dupa ce se raceste putin incorporam bicuitii si amestecam.Compozitia astfel formata o punem in forma pentru tort.
Peste blat punem un strat de dulceata si cateva visine.
Frisca o batem spuma si adugam peste ea iaurtul cu zaharul si esentele si mixam pana cand
obtinem o crema omogena.
Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece , apoi o topim avand grija sa nu fiarba.O lasam sa se racoreasca putin apoi o punem peste crema de iaurt si amestecam bine.
Turnam compozitia rezultata peste blat si stratul de dulceata si dam la rece.
Cand s-a intarit iaurtul putem sa pregatim decorul. Punem pe suprafata tortului visinele .
Se amesteca 2 lg zahar cu plicul de tort Gelee apoi se toarna usor peste 250 ml apa sau suc de fructe si se fierbe 1 -2 minute. Dupa ce s-a racit putin se toarna peste crema de iaurt si visine si se da la rece.
Se poate servi dupa 2 ore .
Si daca tot e la moda " Keep calm and eat cakes" ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu