Ardei iuti in otet

      Sotiorul meu este mare fan al picanteriilor din bucatarie, asa ca am rezervat in camara un locusor si pentru borcanele cu ardei murati.
     Dintre muraturi este cel mai simplu sa pun ardei, pentru ca nu este necesar sa fac saramura tipica muraturilor, otetul si apa se amesteca direct in borcan.

Ingrediente:
pentru 2 sticle de 1 l sau
2 - 3 borcane de 800 g
  • 500 g ardei
  • 1 l otet 
  • 1 l apa
  • 2-3 lingurite cu varf de sare/dupa gust
  • 2-3 lingurite cu varf de zahar ( cu cat punem mai mult zahar diminuam iuteala ardeilor)
  • boabe mustar
  • piper boabe si foi de dafin (optional)

      Spalam ardeii, ii inlaturam pe cei loviti, patati sau rupti si ii aseazam in sticle/borcane.
     Punem in fiecare sticla otet pana la jumatate, bobite de mustar, 1 lingurita cu varf de zahar,1 lingurita cu varf de sare neiodata, piper, foi de dafin. Se completeaza restul borcanului cu apa, se pune capacul si ........gata sunt ardeii. 
     Daca este foarte cald in casa puteti sa ii sterilizati la bain marie cateva minute. Sterilizarea nu este necesara daca daca aveti camara racoroasa .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu