Ardei umpluti cu varza

 Ingrediente:
 pentru 2 borcane de 5 kg
  • 3-4 kg ardei gras
  • 3 kg varza (2-3 verze mici)
  • radacini de hrean
  • 3 morcovi
  • 4 litri apa
  • 1 l otet
  • 6 lg sare grunjoasa
  • condimente pentru muraturi (sau un amestec de boabe de mustar, piper, ienibahar etc)
  • o legatura de marar verde - optional in functie de gusturi
  • crengute de visin
  • marar si cimbru (uscat)





      Spalam ardeii si ii curatam de cotoare si de venisoare apoi ii lasam la scurs.
      Curatam varza si o dam prin razatoarea mare/ robot de bucatarie/ o tocam foarte fin. Punem varza intr-un lighean si apoi punem peste ea  un pumn de sare grunjoasa si o amestecam pentru a se inmuia putin.
      Amestecam varza cu 2 morcovi razuiti marunt si mararul tocat.



Cat timp varza face cunostinta cu morcovul si mararul putem spala borcanele si apoi steriliza timp de 10 minute in cuptor si incepen sa punem pe fundul fiecarui borcan  marar, cimbru (uscate) si crengute verzi de visin.


Incepem sa umplem ardeii  - strangem bine in mana varza pentru a o scurge de apa apoi umplem ardeii.
Printre ardei punem fasii de hrean si feliute de morcov, iar la suprafata borcanului crengutele de visin.





Saramura
     Punem la fiert apa cu otetul si adaugam apoi sarea, si condimentele; o lasam pana da in clocot si se dizolva sarea.


     Turnam usor saramura fierbinte peste ardei, pana ajunge la gatul borcanului nivelul unde incepe filetul.            Pentru a nu se sparge borcanul este bine sa punem o lama de cutit sub acesta.
     Dupa umplere infiletam strans capacele si le punem in patura pana a 2-a zi , apoi le punem in camara.






Poftaaaa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu