Salata de cruditati ( conservata )

Ingrediente:
pentru 20 borcane mici
  •  2 kg gogonele
  •  2 kg gogosari
  •  1.5 kg ceapa galbena/ rosie 
  •  1.5 kg morcovi
  •  2 telini mari
  •  400 g mustar
  •  un pahar ulei
  •  zahar
  •  sare neiodata
  •  condimente muraturi ( boabe mustar, piper boabe, coriandru, foi de dafin etc)
Spalam legumele si le taiem dupa cum urmeaza:









 gogonelele feliute
 gogosarii fideluta
 morcovii si telina dati prin razatoarea mare/taiati rondele
 ceapa taiata julien



Dupa taierea legumelor pregatim bait-ul in care v-om scufunda legumele :
1 l otet + 2 l apa
6 lg zahar
6 lg ulei
2 lg sare neiodata
condimente pentru muraturi


Cand amestecul incepe sa fiarba incepem sa oparim legumele in mai multe serii, o data punem in jur de un castronel din amestecul de legume. le tinem la oparit in jur de 5 minute apoi le punem la scurs inr-o strecuratoare pana fierbe urmatoarea tura  dupa care le rasturnam intr-un ligheam mare. Repetam procedeul pana terminam legumele de oparit.





       Cat timp se oparesc legumele puteti steriliza borcanele la 180 grade timp de 10 minute.
       Dupa ce am terminat de oparit legumele, le amestecam cu 400 g mustar si un pahar de ulei. Punem apoi salata in borcane si o indesam usor pentru a scoate aerul din borcane.

       Sterilizam apoi borcanele la bain marie timp de 30 minute la foc mic spre mijlociu. Pentru a evita spargerea/craparea borcanelor puneti pe fundul vasului in care sterilizati o carpa. Vasul se umple cu apa pana la gatul borcanelor.

      Dupa sterilizare scoatem borcanele , le stergem de apa si le punem intr-o patura groasa pana a 2-a zi, apoi le punem in camara.







Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu